kloka ord

"Jag undrar hur jag kommer att se tillbaka på tiden som är nu. Det livet jag lever. Den teknologin och bransch som mitt liv består av. Jag tänker mycket på bloggande. Jag vet inte om det är för att jag har bloggat i snart sju år och alltså följt bloggvärlden från att den i stort sett inte fanns tills vad den är idag och fortsätter att bli. Det fascinerar mig och ibland skrämmer det mig. All denna teknologi. Min pojkvän har tappat sin telefon så jag går in på hans blogg och lyssnar på hans liveblogg för att höra hans röst. Hur kan det ha gått så långt att man kan uppfattas som en otroligt social människa, utan att för den delen behöva umgås med människor i verkliga livet? Man gör det via sin dator istället. Egentligen behöver man inte träffa någon i verkligheten, men kan ändå ha ett stort socialt nätverk tack vare facebook, blogg, twitter. Man kan ha stenkoll på sina vänner och bekanta utan att ha pratat med varandra på tre månader, för man vet vad de äter till lunch varje dag tack vare deras bloggar och ser var de brukar gå ut tack vare facebooks nya places / check in-grejen. Du kan bli polare med någon utan att ens ha träffat människan, bara ni börjar twittra till varandra tillräckligt mycket. Jag inser att det är ett beroende. Ibland känner jag hur detta inte är något för mig. Jag vill ha kontakt med mina vänner i verkliga livet, se dem och kunna röra dem när vi pratar, jag vill inte behöva kommunicera med min pojkvän via twitter, veta vem mitt ex är in a relationship with via facebook. Frågan är om den nya tekniken hjälper eller stjälper det sociala samhället. Vissa säger att det är bra för oss, man är mer social, har mer kontakt med andra människor. Andra säger att det blir lätt att glömma verkliga relationer när så många sociala sammanhang finns och händer på internet. Jag vet inte vad jag tycker eller känner. Ibland älskar jag det och ibland äcklar det mig."
- Michaela Forni

Håller verkligen med till 100%. Ibland kan det vara helt amaaaazing hur bra man kan hålla kontakten över internet men ibland... känns det bara helt åt helvete. Träffade ju denna pingla på Satin här i Örebro när hon hade något event där och jag måste säga att hon verkligen är en så himla go person av det jag uppfattade! Inte många "kändisar" som fortfarande har både fötterna på jorden som Michaela verkar ha. Var bara det jag ville säga.


Random bild

Kommentarer
Postat av: Karin

snygga prylar!

2011-01-21 @ 04:17:15
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Gabriella♥

SV; tack så mycket! :)allt bra?

2011-01-21 @ 18:38:24
URL: http://gabriellarokolampi.blogg.se/
Postat av: Madde

När jag försöker gå längre bak i din blogg, så kan jag inte se dina bilder :(

2011-01-22 @ 02:05:05
Postat av: Lisa

-

-

Madde: nej jag vet :( jag kopierade in bilderna från min förra blogg så när den domänen försvann så försvann också bilderna och därför syns dom inte här... jättejobbigt men någon gång kanske jag orkar leta upp och ersätta dom!

-

-

2011-01-22 @ 02:54:35
URL: http://lioa.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Skitnygg ju :) Ja de har vi, har nästan alla förutom den gula, svarta och sen några som ligger väldigt nära varandra i ton :)

2011-01-22 @ 09:57:19
URL: http://barrothebitch.blogg.se/
Postat av: sariiiis

åh, sjukt bra skrivet juuuuuu! perfekt liksom. håller också med.

2011-01-22 @ 15:01:35
Postat av: Millah

Hej... Allt bra?

Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.htmlTa hand om dig =) Kramar // Millah

2011-01-22 @ 21:45:07
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: A

Kan du inte göra ett inlägg om vad du har i din väska och sminkväska?

2011-01-22 @ 21:49:19
Postat av: Jossie

hej!har precis kört igång en dagens blogg hos mig! :) Delta gärna!

2011-01-23 @ 16:31:21
URL: http://jossies.se
Postat av: Lovisa; Livet i Portugal

sv; Okej! ;) Grymt snygg bild, skön feeling lixxom!

2011-01-23 @ 17:19:03
URL: http://lovvann.blogg.se/
Postat av: Johanna

snyggt, vart har du köpt den leopadmönstrade plånboken? :)

2011-01-29 @ 13:41:31
URL: http://johannalalala.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0