ARG

ALLTSÅ ÅÅÅÅH!!!!!!!
Vet ni någonting som gör mig så himla arg och irriterad?!?!
Folk som tror att det här med fotografering är en enkel sak och tror att det inte kostar nåt.
Dom liksom FATTAR VERKLIGEN INTE att man lägger ner energi först i själva fotograferingen, när man tar bilderna, SEN måste man ladda in dom i datorn, och där börjar hela redigeringsprocessen vilket tar så sjuuuuukt lång tid så ni anar inte! Seriöst, jag blir så jävla ledsen att folk bara antar att man kan göra det gratis :S VAFAN?!?!?!?!

Som nyligen. Jag fick i uppdrag att fota en student. Det är min kusin så liksom att vara där och fira henne och hålla på är ju någonting man liksom "vill vara med i" och sådär men nu kunde ju inte jag det eftersom att man inte får missa något ögonblick att fota. Helt off var jag och hann knappt prata med någon släkting alls och isolerade mig lite eftersom att man verkligen itne kan missa det där tillfället att ta en bra bild. Kameran uppe hela tiden, byta obektiv, lägga ner i väskan, byta objektiv igen, testa olika inställningar blablablabla. Efter när det blev lite lugnare så sa jag till min kusins mamma att kusinen då skulle få ett redigerat foto utskrivet på ett stort A4 som studentpresent. Jätte kul tyckte hon och sen så liksom... Ja, blablabla. Sen hem, redigera, redigera, redigera. Ett foto tar minst en kvart att redigera och då gör man det inte ens noga. Jag är inte ens klar än utan har massor kvar men ska ju såklart redigera klart dom också.

Sen nu, så ropar denne kusins mamma att hon har en cd skiva med sig så att jag kan lägga över bilderna där och sen "är det klart". Eh... Va? SERIÖST, jag är så arg att jag gråter nästan!!!!!!!!! Hon hade sagt att hon tänkte ersätta mig för att jag fotade men det är liksom bortblåst nu eftersom att hon inte inser hur mycket tid man lägger ner på en fotografering. Jag vet knappt hur jag ska uttrycka mig för jag är liksom... Ne jag vet inte. HÄNDERNA SKAKAR. VaFAN! Liksom har jag slitit såhär mycket utan att jag får ut någonting av det så kan jag lika gärna slänga bilderna. Det skulle ju kvitta för mig liksom. Visst att man kan göra det för hennes skull men det hade vi inte kommit överens om från början och jag skulle ändå inte gått med på det i nuläget eftersom att jag verkligen inte besitter orken för det. Jag har så mycket mer att säga och jag vill gärna förklara mer om hur jag menar men jag klarar inte av det just nu! Är så himla arg och besviken så allt jag skriver på tangentbordet uppfattar jag knappt själv.

Otacksamma jävlar äre. Som tror att man kan fotografera nån och inte ens förstå hur mycket energi och jobb man lägger ner på det totalt. "Men hur lång tid kan det ta egentligen att ta lite bilder och fixa lite??".  - JÄVLIGT LÅNG TID!!!!!!! Så kom igen liksom lägg AV!

Sen så finns ju den situationen då en fotograf söker modeller och sånt för att kunna ta bilder till sin portfolio. För sin egen vinning, för att man behöver mer bilder liksom. Men när någon antar att man kan göra det gratis så är det fan inte okej.

Samma som en kompis David som är biljettförsäljare för ÖSK. Bara för att han är det så betyder det inte att han kan ge bort biljetter gratis som vissa av hans kompisar tror? Så seriöst peeeeeople. Tänk lite vafan.cutest little things


hatar o visa min fötter 8-)


malins kattungar


kalle och jag, vi är goda vänner fastän mycket olika, vi tycker om olika saker, han är liten, jag är stor


och allt det jag känner under ytan bränner

 
byxdress från zara och gladiator sandaler från skopunkten

Under så lång tid, kämpa jag så hårt
Att all den kärlek som jag hade faktiskt dog

Det är slut nu, finns ingen kärlek mer, mörkt så långt jag ser
Jag vill ut nu, kan inte stanna kvar, behöver luft nu


fotografering med Jasna

Fotades med: NIKON D80
Slutartid: 1/20 sekund
F Värde: F/10.0
ISO Värde: 500

Vilken tycker ni blev bäst?
Min favorit är den första.


TACK

Titta så fint Seat Ni och Seat Foung ritade av mig som tack för att jag fotograferade dom i vintras!!!
Herregud så mycket talang de tjejerna besitter alltså. Helt otroligt.
Hann inte att tacka så mycket när vi sågs men jag blev verkligen sjukt glad!
Jätte fin överraskning. Amaaaazing!

Är det inte jätte likt orginalet?


RSS 2.0