before the worst

















Nu ska jag göra mig iordning, möta upp Christian och kolla lite på stan fram tills kl 18.00. Då ska vi möta upp fler vänner och gå med i Fackeltåget som ska gå genom staden för att hedra de omkomna i explosionen och tragedin i Utöya.
Kram på er, hoppas ni mår bra.

wednesday

Ba för att jag har världens finaste arbetskamrater!
















Snygga Albin som flyttar hem till Sverige snart! Han bloggar också förresten - KOLLA!




what are words when you really don't mean them

Förlåt, ignorera detta om ni vill, ett sista inlägg bara innan jag lämnar bloggen utanför.

När folk på jobbet kör på som vanligt utan hänsyn till oss som var där när det hände så kommer känslorna upp igen. Dom säger att dom förstår men nej, dom kommer aldrig göra det. Dom var inte där när det hände. Dom var hemma och trodde det var åskan som small. Dom fick aldrig upp tanken i deras huvud att "nu dör jag". Den paniken har dom inte känt och jag vill inte att dom ska låtsas att dom förstår då. Och förlåt, jag skulle sluta prata om detta men det är jobbigt när folk tror att dom vet fast dom inte gör det. "Jag har också varit med om detta, jag vet hur det känns" - ja, du går i samma glassplitter som oss och du går på samma förstörda gator och ser samma syn som oss NU, men du var inte där DÅ, du såg inte det som hände DÅ. Du förstår inte. "Du kan prata med mig" - ja, men vi kommer inte komma någon vart och jag kommer bara må mer dåligt för jag vet att du sitter där och låtsas att du förstår fast du inte gör det. Därför jag hellre pratar med någon som var med mig när det hände. Dom vet. Inte du. 

Och jag vet också - jag har haft sån himla tur jämfört med vissa andra och jag uppskattar det, men även om man inte drabbas så mycket som det kan tyckas, så blir det mycket ändå än vad man är van vid. Det är svårt att förklara. Hoppas ni inte ogillar mig för att jag tjatar så mycket om det här men det var svårare än vad jag trodde att ignorera. Man möts av gråtande arbetskollegor i personalrummet som har brytit ihop för att chocken kommit ifatt dom. Man får jobba på dubbelt så mycket för att den personalen vi egentligen skulle vara är bara hälften nu för att de andra varit tvungna att gå hem. En del blir sura och arga för att dom tycker att "dom bara tänker på sig själva" men FÖRSTÅ att det är det man måste få göra nu?! Man kan inte prioritera andra eller jobbet när man mår som man gör. Vi kan inte stå och vara trevliga och försöka låtsas som ingenting när vi måste stå på exakt samma ställe som vi gjorde när det hände. Det är svårt för oss och även om ni aldrig kommer fatta så måste ni lita på oss och ändå förstå att vi är äkta. Vi vill inte må dåligt.

Sen när du säger att du också mår dåligt och inte vill ha en kram för att man bara är en "ny" vän och inte en gammal. Hör du inte ens vad du sitter och säger till mig? Förstår du vilka ord du uttrycker efter allt som hänt? Sårad. Där sitter man och försöker trösta någon när man egentligen behöver trösta varandra och så får man höra ord som trycker ner när man minst av allt behöver det. 

Som sagt, du förstår inte, men alla människor reagerar olika, ta hänsyn så går vi igenom detta tillsammans men på olika vägar. Om du förstår vad jag menar.

they say, time heals everything. now we're waiting.

Ni är så underbara. Har läst flera kommentarer om att ni tänkte på mig när ni hörde om attentatet. Jag säger ungefär som en klok vän till mig skrivit i sin blogg -

"Varenda tanke som skapats för min skull... TACK!!! Det är förtrollande hur snabbt det blivit så uppstädat här. Jag ska städa upp i mitt huvud lika snabbt. Jag är inte rädd längre. För mig är det en helt vanlig söndag. En helt vanlig söndag i mitt oslo."


Folk vågar redan skratta igen. Och jag skrattar med. Man kan liksom inte gräva ner sig helt. Det finns dom som blivit så mycket värre drabbade. Mina tankar går till dom och framför allt dom som vart drabbade i Utöya samt deras anhöriga. Vilken skräckfilm de varit med om...

Men nu ska allt pågå som vanligt. Frågan är bara hur länge man kan ignorera orsaken till varför man får gå en omväg till och från jobbet i obestämd tid framöver och varför det står militärer längs vägarna som även är prydda på vissa ställen med blommor och tända ljus... Men ja, bloggen ska inte bli "lidande" längre. Jag VILL inte skriva om detta mer. Det är över nu. Dags att gå vidare och fortsätta be för de andra, utanför bloggen.

Vi ses imorgon.





jag lever

Vet inte riktigt vad jag ska börja berätta om. Vet inte heller hur jag ska kunna formulera mig. Det som hänt idag kommer jag aldrig glömma. Jag har varit med om ett bombattentat.

Ska jag börja berätta om när smällen kom? När vi såg från restaurangen att byggnaden lite längre bort tappade delar av fasaden och nästan alla fönster hade slagits ut? Eller när vi gick ut för att kolla hur läget såg ut och alla människor helt plötsligt började skrika och springa nerför gatan i panik? Och att vi då vart så skräckslagna eftersom att vi då trodde att det var en självmordsbombare som var påväg upp på gatan eller någon som höll på att skada folk? Eller kanske om det jag upplevde för bara några minuter sen - att gå igenom en förstörd stad med stora avstängda områden och se poliser i varje gatuhörn med enorma vapen?

Jag vet inte hur jag med ord ska kunna berätta om den 22 juli 2011. Känner mig bara så himla lyckligt lottad som var inne på mitt jobb som lyckligtvis hade starka fönster just då. Tur i oturen, får man säga så?

Ett speciellt ögonblick jag kommer ihåg speciellt var mitt under paniken när alla började springa in till oss för att få skydd. Ett ensamt barn står utan sin mamma och gråter, bredvid ligger det en barnvagn som har vält. Leksaksmobilen snurrar fortfarande. Någon griper tag i barnet och springer med in i personalrummet och där sitter vi. Alla skakar, gråter...

Har gråten i halsen när jag skriver detta.
Vägar blev avspärrade och för att ta mig hem behövde jag gå rakt igenom attentatområdet. Det området där det hände - där har jag gått till och från jobbet i snart en vecka. Brukar åka spårvagn, men har inte köpt nytt kort så har därför promenerat de sista dagarna.

Idag var jag 10 minuter försenad till jobbet. Jag kom dit 15.10. När klockan är runt 15.20 så sker explosionen. Dom orden som dyker upp ofta i huvudet är - tänk om...

Jag kan inte skriva mer nu, det blir för känslosamt. Jag har inte hört eller sett min pappa gråta någon gång vad jag kommer ihåg... fram tills idag.

Men jag mår bra och mina vänner mår bra. Ingen som jag känner är skadad och det är det som betyder mest just nu. Det som har hänt är overkligt men nu kan vi bara be för Oslo. För Norge.

Staden som jag berättat om så många gånger förut är inte lika vacker längre.

Staden som jag berättat om så många gånger förut kommer inte bli sig självt på ett tag. Det ligger i luften. Men nu andas vi och hoppas på en ny dag imorgon där vi kan låtsas att allting är som vanligt. Låtsas att inte se splittret på marken som inte hunnit blivit bortsopat än... Vi klarar det här.

outfitt-a, dagens, whatever

Modebloggish-style, det gillar ni va? ;) Det är inte ens dagens. GÅRDAGENS faktiskt. Party on. Hade en galen kväll. Har galna bilder. Ska bjuda på dom som är mest lame sen tänkte jag för alla var ju så snygga igår! Världens mysigaste dag idag också. HIGH ON LIFE.






stort p.s.

Är så himla pepp för imorgon. Ska gå all in med mina fina arbetskollegor! Ledig på torsdag, så imorgon kan ju sluta lite hur som helst...







p.s.
Bilderna är från när Moa fyllde 20. Och vetni vad? I December ska hon få en liten tjej. Min första vän som ska få bebis! Gravidmagen putar ut som tusan redan och det är sååå mysigt att se och tänka att det faktiskt ligger ett barn där inne! I MOA LIKSOM! Haha, stört. Men det är galet gosigt och jag är så glad för hennes skull! Grattis till henne!

when I get sad, I stop being sad and be awesome instead... true story

Är "ensam" nu i nästan 2 veckor. Känns faktiskt skitjobbigt. Är inte van. Behöver sällskap. Särskilt nu.
Tur att jag jobbar så mycket resten av månaden...

Btw, om ni lägger till mig som vän på facebook - skriv att ni är bloggläsare då! Vill inte acceptera randoms, men er läsare går såklart bra :) Kommer neka alla nu... Så får ni skicka om om ni vill!

Visste ni förresten att jag har en grupp på Facebook (som jag faktiskt INTE skapat själv?) - http://www.facebook.com/group.php?gid=111578738882053&v=info <- där är den! Tyvärr är det den gamla headern på bilden men jag har nyss blivit administratör så jag tänkte fixa det snart.






four seasons

Har mer och mer börjat använda byxor nu för tiden... (låter som att jag gått naken förut HAHA, men ni fattar). Börjar liksom sakta men säkert gilla mina ben ändå och våga visa dom! YÄ. Dessa byxor nedan är från Only och finns även i andra färger. De har en synlig guldig dragkedja där bak, jättefina! Hade på mig detta när jag och Jessica gick och åt på Four Seasons, en väldigt fin restaurang med mat inspirerad från Kina!






BEACH/ORDERED:JCLITA

Har varit lite huslig och tråkig och städat lite samt köpt nya handdukar. Spännande va?! Har fortfarande inte badat någonting denna sommar så nu jävlar hoppas jag på att jag kan få använda alla bikinis och handdukar snart för det dom är till för! Suck.





Och... Ja. Det vart en beställning på Jeffrey Campbell Lita heelsen. WHOOPWHOOP.



ska jag?



Kliar i fingrarnaaaaaaa....

HP and the deathly hallows P.II

Varning för en lång text där jag låter som största Harry Potter-freaket...

Hade bästa bioupplevelsen någonsin igår! Jag och Fredrik gick på sista Harry Potterfilmen och HERREGUD vilken stämning! Hade bokat plats på Oslos största bio (och VÄRLDENS största THX-bio) Colosseum i sal 1 där det finns 978 platser!!! I bara en sal liksom! Så jäääääääävla stort.

Inte nog med det så hade dom inrett hela bion i Harry Potter stil med väggar som ser ut som sten och kittlar som stod lite här och var o.s.v. Även de som jobbade där hade på sig elevhemskläder såsom mantel och slips! Killarna hade också ärr i pannan samt runda glasögon och tjejerna hade häxhatt på sig haha.

När vi skulle få våra 3Dglasögon så var dom också runda! Trodde de bara hade sånna på premiären så vart ju ännu roligare då när man fick sitta där med dom på sig! (Såg sjukt töntigt ut dock när ca. 978personer satt där med sånna "briller", som det heter på norska... HAHA)

Önskar jag hade bilder att bjuda på därifrån men kameran dog precis när vi kom fram. Så himla typiskt. Men såhär såg jag ut iallafall - gled runt i mitt fina Lady Gaga-linne som jag köpte på P&L :)

Och förresten!!!! Gud vad jag inte kunde hålla mig för skratt när jag såg på texten att Neville Longbottom heter Nilus Langballe på norska. Dumbledore heter Humlesnurr, McGonagall heter McSnurp, Snape heter Slur o.s.v... SÅ HIMLA FUUUUULT. Rons bröder heter Rulle, Kalle, Frank och Perry och Ginny heter Gulla. Fattar inte varför dom döper om dom istället för att ha samma som vi, haha. Värst är nog Kvicken som heter Gullsnoppen. Ojojoj.














Visst är jag duktig i Paint? Med touchpad också. Otroligt fint. Hahah...

Tropiccoco

Alltså - VÄRLDENS BÄSTA SOLGREJ ELLER??! Prövade ett sånt där varuprov av denna innan jag solade en dag och JÄVLAR vad färg jag fick på bara 20 minuter! Jag som inte hinner sola så ofta ute i riktiga solen pga att mina jobbdagar ALLTID lyckas pricka in dom dagarna det är sol och mina lediga dagar då det är mulet, har funnit min nya kärlek!

Denna krämen smörjer man på hela kroppen innan man solar och hjälper hudens naturliga pigment att bli brunare fortare. Var blek som ett lakan förut men efter 20 minuter med denna lotion så har jag en bränna jag är nöjd med liksom. Sen att jag absolut inte bangar på att bli brunare är ju en annan femma... Men det kommer, det kommer.

Så jävla snyggt med vitt till brunbränd hy. MHM! Tips tippppss!

UPDATE: Jag köpte krämen på Meddo som ligger på västerplan i Örebro. Kolla på solstudios! Vet inte vart den kan finnas annars. Googla! :)




freedom

Älskar sista bilden.










Hahaha...



WHITEw/blackdetails

Jag som älskar att klä mig i färg prövade faktiskt på något nytt häromdan, nämligen helvitt med svarta detaljer. AND I LIKED IT. Jag och Olivia vandrade runt lite i nåt område vid AkerBrygge. DET ÄR SÅ VACKERT. Slutar aldrig att förvånas över Oslos fantastiska miljöer!!! Och som om inte det var nog så gick jag in på Cubus och såg att solglasögonen jag hade tappat bort fortfarande fanns kvar så nu har jag dom igen! LOVELY! Måste visa fler bilder... sen. Nu ska jag gå på promenad!
















naked

Någon som har undrat varför jag sminkar mig så mycket nu när det är sommar... Såhär är det, jag har sjuka komplex över mina kinder. Jag har sånna där röda kinder, hela tiden. Inte sånna där söta rosiga små äppelkinder utan sånna som blir normalt när man typ varit ute och sprungit 1 mil eller nåt. Såatte... Det är därför jag har foundation även på sommaren. Resten skippar jag väl ganska ofta men brukar inte ta kort då så det är väl därför det verkar som att jag är supersminkad hela tiden. Men mm, nu vet ni :)


headphones







Köpta i SKANK-tältet på Peace&Love. Och ja - rött hår med knallrosa hörlurar... Herregud vad omatchande jag är alltså! Stackars mig!

chrocheted shorts

Probably the best mom in the world som kan virka sådana här shorts va?! Med dragkedja och ett fint band man knyter på sidan. Sinnessjukt bra att dom satt som smäck men inte lika sinnessjukt bra att det blir som ett V där fram efter en stund. Men det kan jag ju leva med för HUR FINA ÄR DOM INTE? Och helt gratis! Förutom några kronor för lite tråd då.






peace&love


Utsikten från lägenheten på 8onde våningen. I bakgrunden ser man Eldorado-scenen!


Fula naglar men en fin flaska med vin.




En bild från Elins digitalkamera. Har ett par bilder på min också men inga roliga hann tas innan den dog..


Och en läsarbild som jag fick skickad till mailen! Mysigt!

made my day

Åh justja, måste ju berätta!!! På jobbet igår kom det fram en norsk läsare och hälsade!!! Vart så himla glad och dom timmarna jag hade kvar på jobbet kändes inte alls lika jobbiga längre. Ni får inte glömma hur mycket jag uppskattar alla er som läser min blogg. Utan er hade den inte varit densamma faktiskt :)



pineapple

Medan jag håller på att redigera alla bilder som blivit tagna på sistone så får ni se lite nya smycken som är SÅ MIG. Älskar varenda liten del av dessa små ting. Örhängena är från ett smyckesstånd här i Oslo. Köpte egentligen två par där men de andra hade jag inte med mig till Örebro så blev bara kort på ett par.
Ananasen är en ring och kommer bli awesome till mitt gula bälte (och annars också såklart.. whiho).
Sen så är jag ju hur glad som helst att jag kan ha de stela armbanden här nedan. Hur ofta har man inte varit med om att ALLA stela armband är för stora?! Som att de bara görs för människor med superstora händer/handleder!!! Jag har inte så jättesmala handleder precis men mina händer är små vilket gör att armband av den typen bara ramlar av. Dessa fanns dock i olika storlekar och XS vart ju hur bra som helst! GLAD TJEJ!

OCH ANG. TRÖJAN I INLÄGGET NEDAN:
Det är en omgjord t-shirt köpt på hindersmässan här i Örebro förra året. Är tveksam vart den finns att få tag på nu om det ens går :)




home!

OHOY MI MATEYS! Hemma från en inte så jättespårad festivalhelg! Riktigt skönt att bo i lägenhet och inte på campingen faktiskt. Att få komma "hem" till en mjuk soffa med täcke och kudde och få börja om på nytt varje morgon har verkligen varit guld värt! DOCK SÅ HAR JAG SUPIT BORT MINA SOLGLASÖGON! Ni vet dom där fina med massa stenar på......................................... Är världens ledsnaste! Glömde dom i min kompis camp och när vi kom tillbaka så var dom borta. Troligen nån jävel som snott dom! Men vad kan man vänta sig egentligen. DET var tillochmed med pissigt än när jag råkade dricka jäst vin och fick gå hem aptidigt och missa massa bra band bara för att jag mådde skit.

UGUJHUGUHUHUGU, om någon hittar ett par sånna glasisar så skulle jag lätt kunna paya om någon köpte dom till mig! Gör vad som heeeeeeelst.

Anyways, orkar inte lägga in bilder nu. Tog inte många ens. Bara ett par stycken. Vågade inte ha med systemisen varken till campingen eller festivalområdet och digitalen dog bara efter ett par bilder haha. Men jag har iallafall haft det underbart i övrigt och har världens finaste Jenny att tacka för det! Hörs snart. Pus.

(OOH JUSTE!! Det var ju några som kom fram och hälsade på mig, SÅ HIMLA GULLIGT! Vart jätteglad ända in i hjärtegropen och håller tummarna för att jag inte verkade för full eller nåt haha. Vill gärna se bilderna ni tog ocksååå! Maila! [email protected])




RSS 2.0